Een website maken met Google Sites (met afbeeldingen) - wikiHow (2024)

',$(a).appendTo("#quiz_small_affiliate_placeholder"),$(a).insertBefore(".youmightalsolike"),a='

').insertBefore("#newsletter_block_main"),G=new IntersectionObserver(function(a,b){a.forEach(function(a){Ha(a.target,a.isIntersecting)})},{rootMargin:"0px 0px 0px 0px"}),Ga(!0),b=document.getElementsByClassName("scrolltomarker"),a=0;a

q.length||(a=q[0],a.actionrefresh&&(a.adElement.style.height="600px",a.refresh()))}}}();WH.ads.init();
 • Categorieën
 • Internet

Pdf downloaden

Bijdragen vanwikiHow-redactie

Pdf downloaden

In dit artikel:

De Site maken

De editor openen

Inhoud invoegen

Een pagina toevoegen

Een thema toepassen

Overige secties weergeven...

Secties verbergen...

Tips en waarschuwingen

Gerelateerde artikelen

Deze wikiHow leert je hoe je een gratis website maakt en bewerkt met Google Sites. Vergeet niet dat je een Google-account moet hebben om een Google-site te maken.

Deel 1

Deel 1 van 5:

De Site maken

Pdf downloaden

 1. 1

  Open Google Sites. Ga naar https://sites.google.com/ in je web browser. Hierdoor wordt de Google Sites-pagina geopend als je bent aangemeld bij je Google-account.

  • Als je niet bent ingelogd bij je Google-account, geef je je e-mailadres en wachtwoord op om in te loggen voordat je verder gaat.
 2. 2

  Klik op Nieuwe Google Site. Dit staat aan de linkerkant van de pagina. Als je dit doet wordt de meest recente versie van Google Sites geopend.

 3. 3

  Klik op 'Nieuw'

  . Deze rode cirkel met een wit '+' pictogram erop bevindt zich rechtsonder op de pagina. De pagina van je nieuwe site wordt geopend.

 4. 4

  Voer een titel in voor je startpagina. Typ de titel die je wilt gebruiken in het veld 'Jouw paginatitel' bovenaan de pagina.

 5. 5

  Maak een Google Site-adres. Klik op het invoerveld 'Voer sitenaam in' in de linkerbovenhoek van de pagina in en typ vervolgens het woord of de zin die je wilt gebruiken voor je Google-site.

  • De naam van je site moet uniek zijn, dus je kunt op een later moment worden gevraagd om een andere, unieke sitenaam te kiezen.
 6. 6

  Upload een omslagfoto. Je kunt een foto aan de bovenkant van je startpagina toevoegen door op de afbeelding bovenaan de pagina te gaan staan, op Afbeelding wijzigen onder aan de afbeelding te klikken en vervolgens op Uploaden in het keuzemenu, een foto te selecteren en op Openen te klikken.

 7. 7

  Klik op PUBLICEREN. Het is een paarse knop in de rechterbovenhoek van de pagina.

 8. 8

  Klik op PUBLICEREN wanneer je daarom gevraagd wordt. Hierdoor wordt je Google-site gemaakt op het domein https://sites.google.com/view/sitenaam.

  Advertentie

Deel 2

Deel 2 van 5:

De editor openen

Pdf downloaden

 1. 1

  Open je website. Ga naar https://sites.google.com/view/sitenaam (vervang 'sitenaam' door het adres van je Google-site). Hiermee wordt je Google-site geopend.

 2. 2

  Klik op 'Aanpassen'

  . Dit potloodvormige pictogram staat rechtsonder op de pagina. Als je erop klikt wordt de Google Sites-editor gevraagd om je site te openen.

 3. 3

  Bekijk de bewerkingsopties. Aan de rechterkant van de pagina zie je een kolom met verschillende opties. Deze kolom is onderverdeeld in drie hoofdtabbladen:

  • INVOEGEN - Voeg een tekstvak of een foto toe of sluit documenten of video's van andere websites (of Google Drive) in.
  • PAGINAS - Voeg een pagina toe aan je site (bijv. 'Over').
  • THEMAS - Voeg een ander thema toe aan je site. Thema's veranderen het uiterlijk en de lay-out van uw website.
 4. 4

  Vergeet niet om een voorbeeld van je wijzigingen te bekijken. Telkens wanneer je een belangrijke wijziging aanbrengt (bijvoorbeeld een tekstvak toevoegt) aan je site, kun je een voorbeeld bekijken van hoe de wijziging eruitziet in een liveversie van de site door op de oogvormige knop 'Voorbeeld' boven aan de pagina te klikken.

  • Je kunt het beste een voorbeeld van wijzigingen bekijken voordat je iets publiceert.
  • Wanneer je een voorbeeld van een site bekijkt, kun je klikken op verschillende schermformaten in de rechterbenedenhoek van de pagina om te zien hoe de website eruit zou zien op een computer, een tablet en een telefoonscherm (van rechts naar links).

  Advertentie

Deel 3

Deel 3 van 5:

Inhoud invoegen

Pdf downloaden

 1. 1

  Klik op het tabblad INVOEGEN. Dit staat rechtsboven op de pagina. Dit is het tabblad dat standaard wordt geopend wanneer je de editor opent.

 2. 2

  Voeg een tekstvak toe. Klik op Tekstvak bovenaan de kolom.

 3. 3

  Voeg een scheidingslijn toe. Klik op het element Scheidingslijn om het onder het tekstvak toe te voegen.

 4. 4

  Verplaats de elementen. Je kunt op de scheidingslijn klikken en deze slepen om hem boven het tekstvak te plaatsen, of je kunt op de linkerhoek van het tekstvak klikken en hem slepen om het tekstvak te verplaatsen.

 5. 5

  Voeg een afbeelding toe. Klik op Afbeeldingen bovenaan de kolom, selecteer een afbeeldingslocatie, klik op een afbeelding die je in je website wilt invoegen en klik op Selecteer. Hierdoor wordt het in het midden van de pagina ingevoegd, waarna je het formaat kunt wijzigen en verplaatsen.

  • Je kunt foto’s uploaden naar Google Drive en selecteer ze vervolgens op je Google-site.
 6. 6

  Voeg andere inhoud toe. Dit varieert afhankelijk van wat je aan je site wilt toevoegen; Je kunt echter de volgende items toevoegen aan je website:

  • Google Drive documenten - Klik Google Drive in de rechterkolom en selecteer vervolgens een bestand.
  • YouTube / Google Calendar / Google Maps - Klik op een van deze titels in de rechterkolom en volg de aanwijzingen op het scherm.
  • Google Documenten - Klik op een van de documenttypen onder de kop 'Google Documenten' in de rechterkolom en volg de aanwijzingen op het scherm.
 7. 7

  Maak je startpagina af. Nadat je de inhoud op je startpagina hebt toegevoegd en opnieuw hebt ingedeeld kun je doorgaan.

 8. 8

  Publiceer je wijzigingen. Klik op PUBLICEREN in de rechterbovenhoek van de webpagina. Hiermee wordt de editor niet afgesloten, maar worden je wijzigingen wel opgeslagen.

  Advertentie

Deel 4

Deel 4 van 5:

Een pagina toevoegen

Pdf downloaden

 1. 1

  Klik op het tabblad PAGINAS. Dit staat bovenaan de rechter kolom in de editor. Hierdoor zal een lijst van de huidige pagina's van je website worden weergegeven, waarvan de enige de 'Home'-pagina zou moeten zijn.

 2. 2

  Klik op het pictogram 'Pagina toevoegen'. Dit papiervormige pictogram bevindt zich rechtsonder op de pagina. Een pop-upmenu verschijnt.

 3. 3

  Voer de naam van de pagina in. Typ de naam die je voor de pagina wilt gebruiken. Als je bijvoorbeeld een downloadpagina maakt, typ je in Downloads of iets vergelijkbaars.

 4. 4

  Klik op KLAAR. Het staat onderaan het pop-upmenu. Als je dit doet wordt de pagina aan je website toegevoegd.

 5. 5

  Bewerk de pagina indien nodig. Net als de startpagina kun je elementen invoegen, bestanden toevoegen en de positie van verschillende items op de pagina aanpassen.

 6. 6

  Klik op PUBLICEREN wanneer je klaar bent. Hiermee worden je wijzigingen opgeslagen en naar de liveversie van je website verzonden.

  Advertentie

Deel 5

Deel 5 van 5:

Een thema toepassen

Pdf downloaden

 1. 1

  Klik op het tabblad THEMAS. Dit staat bovenaan de kolom aan de rechterkant van de pagina.

 2. 2

  Selecteer een thema. Klik op een thema waarvan je een voorbeeld wilt bekijken. Hierdoor verandert het thema van je website in het hoofdvenster.

 3. 3

  Selecteer een kleur voor het thema. Klik op een van de gekleurde cirkels onder de naam van het thema om een voorbeeld van de kleur weer te geven.

  • Verschillende thema's gebruiken verschillende kleurenpaletten.
 4. 4

  Klik op Lettertype. Het is een keuzelijst onder de gekleurde cirkels onder de naam van je thema. Er verschijnt een nieuw keuzemenu.

 5. 5

  Klik op een naam van een lettertype. Hierdoor selecteert je hem en pas je hem toe op het voorbeeld van je website.

 6. 6

  Klik op PUBLICEER als je klaar bent. Hiermee worden je wijzigingen opgeslagen en naar de liveversie van je website verzonden. Op dit moment kun je doorgaan met het toevoegen van pagina's, het invoegen van inhoud en het wijzigen van het thema zoals je dat wilt.

  Advertentie

Tips

 • Zoekmachines zullen eerder geneigd zijn om je website te tonen wanneer je er actief op bent dan wanneer je het weken lang niet aanraakt.

Advertentie

Waarschuwingen

 • Plaats geen naaktheid of expliciete afbeeldingen, gewelddadige afbeeldingen of haatdragende taal op Google Sites. Je site kan door Google worden verwijderd als je dit doet.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Gratis toegang krijgen tot betaalde nieuwsartikelenHet noorden vinden in Google Maps
Iemand opzoeken met een afbeeldingDe publicatiedatum van een website vindenContact opnemen met YahooGoogle Home-apparaten verbinden met een nieuw wifi-netwerkEen EML openenChatGPT gebruikenWaarom is ChatGPT altijd down?Doen alsof je tekst van een website bewerktAlfabetiseren in Google DocumentenOude websites vinden die niet meer bestaan

Advertentie

Over dit artikel

Een website maken met Google Sites (met afbeeldingen) - wikiHow (54)

Bijdragen van:

wikiHow-redactie

wikiHow-redacteur

Dit artikel is nagelezen door onze redactie, die artikelen controleert op juistheid en compleetheid.

Ons team van deskundigen loopt het werk van de redactie na om te zorgen dat artikelen die op wikiHow te lezen zijn aan alle kwaliteitseisen voldoen. Dit artikel is 2.220 keer bekeken.

Categorieën: Internet

In andere talen

Engels

Frans

Duits

Russisch

Indonesisch

Spaans

Arabisch

 • Afdrukken

Deze pagina is 2.220 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie

Cookies maken wikiHow beter. Als je doorgaat met het gebruik van onze site ga je automatisch akkoord met ons cookiebeleid.

Gerelateerde artikelen

Gratis toegang krijgen tot betaalde nieuwsartikelenHet noorden vinden in Google MapsIemand opzoeken met een afbeeldingDe publicatiedatum van een website vinden

Een website maken met Google Sites (met afbeeldingen) - wikiHow (59)

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van wikiHow!

Je vindt dan elke week handige handleidingen in je inbox.

Meld me aan!

Uitgelichte artikelen

Ben ik een sigmaman? TestWat is mijn waarschuwingssignaal? TestJe ziekmelden met diarreeWelke My Little Pony ben ik? Test

Trending artikelen

Succes! De emoji met de gekruiste vingers gebruiken 🤞Is het het waard om het RAM-geheugen te upgraden op een MacBook Pro?Wat betekent het dubbele hart?De emoji van een vraagteken gebruikenWat betekent de emoji van een geel hartje?Van bruine vlekjes afkomen: kan het met huismiddeltjes?

Uitgelichte artikelen

Welke vibe geef ik af? TestWelk personage uit Harry Potter ben ik? TestWelk mythisch wezen ben ik? TestZandman: spelregels en voorbeelden van enge verhalen

Uitgelichte artikelen

Heb ik last van woedeproblemen? TestWelk type vriend(in) ben ik? TestGebruik ik mijn rechterhersenhelft of mijn linkerhersenhelft meer? TestBen ik emotioneel afstandelijk? Test

Uitgelichte artikelen

Welk hondenras ben ik? TestTot welke factie uit Inwijding behoor ik? TestTop-21 Discord Channel-ideeën3 eenvoudige manieren om een Gmail-account te rapporteren en te blokkeren

Uitgelichte artikelen

Welke piercing moet ik nemen? TestWelk Marvel-personage ben ik? TestWelke make-up moet ik dragen? TestWat is mijn temperament? Test

Een website maken met Google Sites (met afbeeldingen) - wikiHow (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated:

Views: 5636

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.